foto5a.jpg

Stretching Hoogkerk

Voor het jaar 2021 wensen wij iedereen alleen maar positieve dingen. De negatieve hebben we in 2020 genoeg gehad.

Laten we hopen dat na 19 januari de regels weer wat kunnen versoepelen en we weer kunnen beginnen met de lessen die we allemaal zo missen. Tot dan, blijf checken voor nieuwe aankondigingen.

 

Wat houden de stretching lessen in?

aid7728959-v4-728px-Prevent-Upper-Back-Pain-Step-5-Version-2_edited.jpg

Sinds enkele jaren worden in het Dorpshuis Hoogkerk stretching lessen gegeven. Dit is een zeer gewilde en populaire cursus waar reeds velen baat bij hebben gehad en nog steeds hebben. Mensen van alle leeftijden en fitness levels kunnen de stretching lessen volgen, Speciaal mensen met lichamelijke kwetsuren, zowel als mensen herstellende van letsel en mensen met een burnout hebben veel baat bij de oefeningen in deze cursus.  Oefeningen voor het leren ontspannen van de spieren is een belangrijk onderdeel waar veel aandacht aan wordt besteed.

De oefeningen worden gedaan met een ontspannende achtergrondmuziek die zorgt dat je je maximaal kunt ontspannen tijdens de oefeningen.

De les begint met rustige, ontspannende oefeningen zittend op een stoel, vervolgens oefeningen aan/met een stoel via (eventueel) oefeningen staand naar oefeningen op de grond.

Er is geen competitiesfeer, ieders lichaam is anders en in de les leer je te luisteren naar je lichaam; wat het kan en wat het niet kan. En vooral: daarnaar te handelen en niet te forceren. Juist het niet met elkaar vergelijken is van groot belang in deze lessen.

De lessen bestaan uit een combinatie van pilates, callanetics, yoga, ontspanningsoefeningen en stretching.

De leeftijd van de cursisten varieert  tussen 25 en 85 jaar, een gezellige groep cursisten die naast goed bezig zijn met de oefeningen ook veel lachen tijdens de les. Dat zegt genoeg over de sfeer van de lessen.

Tevens is gebleken dat deze lessen een positief effect hebben op mensen met angst, depressie en/of burn-out klachten.

Ben je geinteresseerd of wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in of stel je vragen in de chat.

De lessen worden gegeven op maandag van 17.00 - 18.00 uur en woensdagavond 20.00 - 21.00 uur in het Dorpshuis Hoogkerk, 1e etage, Zuiderweg 70-4, 9744 AE, ingang Vensterschool.

 

Hoe leerlingen de lessen ervaren

Een kleine selectie:

Ik heb veel baat bij de stretchinglessen. Ik heb jarenlang rugklachten gehad, nu is dat stukken minder.

D.T. - uit Hoogkerk

Ik heb veel last van mijn knieën. Door de oefeningen die ik kan doen, zijn mijn spieren in de bovenbenen sterker geworden waardoor mijn knieën meer worden ontlast en minder pijn doen. Na de oefeningen voor de spieren zijn de ontspanningsoefeningen zalig.

M.H. - uit Sebaldeburen

Ik heb bij deze lessen vooral geleerd waar mijn buikspieren zitten en wat ik er allemaal mee kan doen. Ik kan nu ook oefeningen die ik voorheen nooit kon.

W.B. uit Groningen

 

Een impressie van een les

In de video zie je een greep uit de vele oefeningen die in een les kunnen voorkomen.

 

Informatie cursus 2020-2021

Wanneer:

  • maandag 17.00 - 18.00 uur

  • woensdagavond 20.00 - 21.00 uur


Waar: Dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70-4, 9744 AP Hoogkerk

Voor informatie of aanmelding vul onderstaand contactformulier in.

Voor nieuwe leerlingen geldt: altijd 1 proefles gratis

 

Contactformulier

06 18214300

Thanks for submitting!