©2018 by Stretching Hoogkerk. Proudly created with Wix.com

stretching fb logo.jpg

Welkom bij Stretching Hoogkerk
(voor dames en heren)

Geen zin of energie om zware cardio te doen, hardlopen is niet je ding en zware oefeningen in de sportschool zijn niet (meer) mogelijk? En toch wil je iets doen voor je spieren, kracht, balans en soepelheid van je spieren en gewrichten?

Dan is stretching precies wat jij zoekt!

"Waardoor gaan conditie, balans, mobiliteit, loopvermogen en kracht eigenlijk achteruit als je ouder wordt? Het effect van veroudering is dat de kwaliteit en kwantiteit van alle type cellen afneemt, dus ook van spiercellen, bindweefsel en zenuwcellen.

Kracht, balans, mobiliteit, loopvermogen en conditie neemt af. Dit is goed merkbaar in het dagelijks leven. Je kunt bijvoorbeeld minder goed een zware tas dragen en tegelijkertijd een stukje lopen, enkele honderden meters lopen gaat moeizamer, opstaan uit een stoel gaat ook steeds zwaarder, knijpen en potjes open maken lukt niet meer zo goed, iets oprapen van de grond wil niet, traplopen en ook de snelheid van het lopen gaat achteruit. Gelukkig is er de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar wat je hier nu  tegen kunt doen. Het antwoord is simpel: oefenen. De kracht, balans, mobiliteit, loopvermogen en conditie zijn goed trainbaar, ook als  je wat ouder bent.

Blijven bewegen is dus belangrijk."

Bron: www.duurzame-zorg.nl

 

Stretching Hoogkerk

Wat is stretching?

Sinds enkele jaren worden in het Dorpshuis Hoogkerk stretching lessen gegeven. Dit is een zeer gewilde en populaire cursus waar reeds velen baat bij hebben gehad en nog steeds hebben. Mensen van alle leeftijden en fitness levels kunnen de stretching lessen volgen, Speciaal mensen met lichamelijke kwetsuren, zowel als mensen herstellende van letsel en mensen met een burnout hebben veel baat bij de oefeningen in deze cursus.  Oefeningen voor het leren ontspannen van de spieren is een belangrijk onderdeel waar veel aandacht aan wordt besteed.

De oefeningen worden gedaan met een ontspannende achtergrondmuziek die zorgt dat je je maximaal kunt ontspannen tijdens de oefeningen.

De les begint met rustige, ontspannende oefeningen zittend op een stoel, vervolgens oefeningen aan/met een stoel via (eventueel) oefeningen staand naar oefeningen op de grond.

Er is geen competitiesfeer, ieders lichaam is anders en in de les leer je te luisteren naar je lichaam; wat het kan en wat het niet kan. En vooral: daarnaar te handelen en niet te forceren. Juist het niet met elkaar vergelijken is van groot belang in deze lessen.

De lessen bestaan uit een combinatie van pilates, callanetics, yoga, ontspanningsoefeningen en stretching.

De leeftijd van de cursisten varieert  tussen 25 en 85 jaar, een gezellige groep cursisten die naast goed bezig zijn met de oefeningen ook veel lachen tijdens de les. Dat zegt genoeg over de sfeer van de lessen.

Tevens is gebleken dat deze lessen een positief effect hebben op mensen met angst, depressie en/of burn-out klachten.

Ben je geinteresseerd of wil je meer weten? Vul dan het onderstaande formulier in of stel je vragen in de chat.

De lessen worden gegeven op maandag van 17.00 - 18.00 uur en woensdagavond 20.00 - 21.00 uur in het Dorpshuis Hoogkerk, 1e etage, Zuiderweg 70-4, 9744 AE, ingang Vensterschool.

 

Wat kunnen stretching lessen voor jou betekenen?

Een beschrijving wat stretching oefeningen voor je kunnen doen

20180501_200213.jpg

In het dagelijks leven gebruiken wij niet alle spieren, deze worden daardoor zwakker en korter. Stretching heeft als doel de spieren en gewrichten in fases tot een maximum uit te rekken zonder hiervoor extreem zware en vermoeiende oefeningen te moeten doen. Dit gebeurt door het rustige en langzame rekken van de spieren in statische posities (in tegenstelling tot bewegingen).

Deze statische rekposities worden gedurende een bepaalde tijd aangehouden om de spieren als het ware uit te rekken en sterker te maken. Hierdoor vergroot de soepelheid en kracht in de spier.

20180501_200325.jpg

Verdere voordelen van stretching zijn o.a: de versterking van de wervelkolom, vergroting van de lenigheid, betere beweeglijkheid van de gewrichten en verbetering van de houding.

De les heeft naast een positief effect op kracht en soepelheid ook een zeer ontspannende werking op lichaam en geest. Vooral mensen met een burnout hebben veel baat bij de oefeningen.

Instroming in deze cursus kan op elk moment en is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of fitness level.

 

Foto impressie

20180501_200213.jpg
20170509_194047.jpg
20170509_194944.jpg
20180501_200821.jpg
20180501_201003.jpg
20170509_201903.jpg

 

Informatie cursus 2019 - 2020

Wanneer:

  • maandag 17.00 - 18.00 uur

  • woensdagavond 20.00 - 21.00 uur


Waar: Dorpshuis Hoogkerk, Zuiderweg 70-4, 9744 AP Hoogkerk

Aanvang cursus: maandag 2 september 2019

Voor informatie of aanmelding vul onderstaand contactformulier in.

Voor nieuwe leerlingen geldt: altijd 1 proefles gratis

 

Contactformulier

06 18214300

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now